Субота
11.05.2024
21:40
Ви увійшли як Гість
Група "Гості"Вітаю Вас Гість
RSS
 
БібліоТека
Білоцерківського ВПУ
будівництва та сервісу
Головна Мій профіль Реєстрація ВихідВхід
»
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2021 » Травень » 7 » Цей день в історії
10:52
Цей день в історії

День пам'яті та примирення

День перемоги над нацизмом у Другій світові війні

7 травня 2021 року для здобувачів освіти 2 та 22 груп, що навчаються за професією "муляр; лицювальник-плиточник", в інтерактивній бібліотеці ДПТНЗ "Білоцерківське вище професійне училище будівництва та сервісу" був проведений бібліотечний урок-звитяга «Прагнення до свободи – вчора, патріотизм і нездоланність – сьогодні, гідна Україна – завтра» з нагоди Дня пам'яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світові війні.

День пам'яті та примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світові війні символізують не тріумф переможців над переможеними, а є нагадуванням кожному з нас, що не можна забувати до чого призводить війна, гординя і неповага один до одного, безглузде ідеологічне протиборство та зрада елементарним людським цінностям. 

Не забуваємо: той, на чиєму боці справедливість, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона - запорука того, що в майбутньому трагедія не повториться.

Завідувач бібліотеки Алла Титова розповіла присутнім про “ціну” війни – реальні людські та матеріальні втрати України в результаті Другої світової війни; про внесок України в перемогу антигітлерівської коаліції над нацистською Німеччиною та її союзниками; про участь українців у арміях та військових формуваннях інших країн. Також здобувачі освіти дізналися про появу символу Дня пам'яті та примирення - червоний мак.

Родзинкою уроку став інтелектуальний турнір "Україна звитяжна", під час якої майбутні муляри; лицювальники-плиточники більше дізналися про військову історію України, про видатних діячів, які залишили по собі слід у минулому завдяки славетним перемогам та полководницькому таланту, пригадали визначні військові події, які відбувалися на українських землях, та цікаві факти про зброю, якою користувалися українці в минулому тощо.  

  

  

  

  

     

  

Переглядів: 135 | Додав: titovalla | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт

Календар
«  Травень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Друзі сайту
  • Офіційьний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі
  • База знань uCoz

  • Пошук