Понеділок
13.05.2024
14:05
Ви увійшли як Гість
Група "Гості"Вітаю Вас Гість
RSS
 
БібліоТека
Білоцерківського ВПУ
будівництва та сервісу
Головна Мій профіль Реєстрація ВихідВхід
»
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Грудень » 10 » Бібліотечний урок
15:26
Бібліотечний урок

Ми живемо у світі, де сонячне світло порозуміння часто заступають темні хмари образ, холодний вітер підозр, блискавки конфліктів.

Як зберегти прекрасну погоду в нашій душі, жити в мирі і радості? Як не «змокнути» під дощем нерозуміння і як допомогти в цьому іншим?

Відповідям на ці та багато інших запитань був присвячений бібліотечний урок-психологічний тренінг «Конфлікти та шляхи їх подолання», що був проведений 30 листопада у читальному залі бібліотеки училища для учнів, що проживають у гуртожитку.

Урок розпочався з перегляду відеофільму «Вузький мостик» та вправи «Галерея асоціацій», що дало можливість присутнім зрозуміти у чому полягає суть конфлікту, розібратися у його основних ознаках.

 

Завідуюча бібліотеки Титова А.В. розповіла значення слів «конфлікт», «конфліктна ситуація», «інцидент», які бувають конфлікти. Наголосила на тому, що конфлікт – це нормально. Адже конфлікт – це зіткнення інтересів. І, як будь-яке зіткнення, конфлікт може принести і радість перемоги, і гіркоту поразки.

Психолог Вініченко І.І. та соціальний педагог Лобода Т.Л. ознайомили зі способами подолання конфліктів та алгоритмом розв’язання конфліктних ситуацій. Також учні отримала рекомендації щодо уникнення конфліктів.

 

На етапі рефлексії учням було запропоновано переглянути відеофільм «Я тащусь», розглянути ситуацію та оцінити поведінку її учасників.

Завершився урок вправами «Кошик сміття» та «Горщик побажань».

 

Життя не прожити без конфліктів, але розумна, культурна людина завжди зможе ефективно вирішити суперечки й розбіжності, гнучко використовуючи різні стратегії: в одних випадках жорстко наполяже на своєму, в інших – поступиться, у третіх – знайде компроміс.

Щоб не помилитися у виборі стратегії поведінки, потрібні життєвий досвід, мудрість і знання. Сподіваємося, дещицю цих знань учні отримали в ході уроку-тренінгу.

ФОТОЗВІТ 

 

Переглядів: 303 | Додав: titovalla | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт

Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Друзі сайту
  • Офіційьний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі
  • База знань uCoz

  • Пошук